Ne-am intalnit in urma cu un an si 10 luni, in orasul lui, din alta tara (eram in delegatie)...
Am simtit ceva special pentru el de la prima intalnire, privirea lui m-a ravasit total, dar mi-am spus ca nu se poate (sunt casatorita, am 2 copii, el este casatorit si are un copil)...
Am plecat dupa o saptamana, fara sa se fi intamplat absolut nimic intre noi...
Timp de un an ne-am scris doar emailuri standard (lucram in acelasi domeniu)...
Acum 8 saptamani el a venit in orasul meu, in delegatie si, desigur, mie mi-a revenit sarcina de a ma ocupa de delegatia lui...
Am petrecut o saptamana nebuna, mai tot timpul impreuna (ii insoteam sa viziteze orasul, la masa, la munte...).
Il simteam ca incearca sa se apropie de mine, dar am ridicat o bariera rece intre noi, eram tot timpul rezervata cu el, mai mult chiare decat formala, repetandu-mi continu ca "nu e voie !"...
Nu mi-am imaginat vreodata ca as putea avea o relatie extraconjugala.
In ziua in care a plecat mi-am dat seama ca nu eram in stare nici macar sa-l insotesc la aeroport, ca nu aveam puterea sa-l vad plecand, ca...in fine, eram indragostita ca o adolescenta, fara voia mea!
A plecat, nu s-a intamplat nimic, credeam ca s-a terminat si ma felicitam pentru verticalitatea mea!
A inceput sa-mi scrie, i-am raspuns (cea mai mare greseala), de data asta imi scria pe adresa personala si mailurile nu mai erau deloc oficiale...
Incet, incet, m-am trezit topita dupa el, cum nu mai fusesem vreodata in viata mea!
Mailurile au devenit din ce in ce mai dese, ne sunam zilnic, am inceput sa ne cunoastem si mai bine , sa ne descoperim...
Ne-am intalnit din nou, dupa o luna de corespondenta, intr-un oras care nu era nici al lui, nici al meu...si ne-am iubit
nebuneste timp de o saptamana, fara inceput si fara sfarsit, fara sa ne gandim la nimic altceva, doar simtind si topindu-ne in abisul acestei iubiri...
Stiu ca poate sunt vorbe prea mari, dar simt ca suntem suflete pereche,
el este cel pentru care m-am nascut, eu sunt iubirea pe care el a asteptat-o o viata...dar...ne-am intalnit prea tarziu, mult prea tarziu...
La despartire am plans o ora, ca doi copii, spunandu-ne, fiecare in limba lui cat de mult ne iubim, cat de mult o sa ne fie dor, cat de mult insemnam unul pentru celalalt...nu stiu prea bine limba lui, dar am inteles fiecare cuvant pe care mi l-a spus...
El a inteles mai mult, pentru ca, de un an si jumatate, de cand ma cunoaste, a inceput sa invete romana, pentru mine!
As vrea sa fie clar :
Nu avem de gand sa divortam, eu nici nu ma gandesc sa ranim atatea suflete dintr-un egoism atroce...pe de alta parte, nici macar nu-mi doresc asta de la el, nu ma vad impartind cu el probleme de zi cu zi, nu ma vad spalandu-i izmenele in timp ce el ar curata un cartof...
Il iubesc altfel, il iubesc fara inceput si fara sfarsit, simt ca traiesc din nou, simt ca sufletul meu are din nou aripi sa zboare, simt ca zambetul meu e mai senin cand ma gandesc la el, privesc altfel soarele, florile, iarba, viata...in locul unui gol imens pe care l-am simtit in suflet ani de zile este acum lumina si culoare, e iubire, e intensitate...
Imi doresc doar sa-i mai aud vocea o data, sa-l revad candva, sa-i mai simt o data respiratia pe gat, sa-l mai tin o data de mana...
Nu stiu de ce va scriu toate astea...stiu ca nu e bine ce facem, nu e moral, dar oare putem spune NU iubirii pe care o simti doar o data in viata?
Putem sa ne opunem unor sentimente mai puternice decat noi?
Poate ratiunea sa inabuse sentimente care te fac sa arzi ca o torta?!
Voi ce credeti despre asta ? Cum ar trebui sa procedez ca sa imi gasesc din nou linistea ?